Navigatie

Sushi

Sushi (Hiragana: すし, Kanji: 寿司, 鮨) is een hapje uit de Japanse keuken met een doorsnede van enkele centimeters. Het bestaat altijd uit (afgekoelde) gekookte rijst (鮨飯, sushi-meshi) en is met rijstazijn gezuurd. Dit wordt typisch gecombineerd met andere ingrediënten (ネタ, neta) zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk uiteenlopen, maar het ingrediënt dat alle sushi gemeenschappelijk hebben is rijst (ook bekend als shari (しゃり) of sumeshi (酢飯)).

Sushi kan bereid worden met ofwel bruine of witte rijst. Sushi wordt vaak bereid met rauw zeevoedsel, maar sommige veelgebruikte sushivarianten maken gebruik van gekookte ingrediënten. Rauwe vis (of soms vlees) in plakjes en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd.

Sushi wordt vaak geserveerd met gember, wasabi en sojasaus. Vaak wordt er daikon als garnering gebruikt.

Geschiedenis

De oorsprong van sushi ligt in de conservering van vis door het te laten fermenteren met rijst, wat aan het begin van onze jaartelling in Zuidoost-Azië een gebruikelijke praktijk was. Deze conserveringsmethode verspreidde zich over de rest van Azië en bereikte uiteindelijk ook Japan, waar men aan het begin van de Edoperiode (1603–1868) ook de rijst mee begon te eten wanneer de vis nog niet volledig gefermenteerd was. Toen steeds meer Japanners zich verse vis konden veroorloven werd rijstazijn toegevoegd om de enigszins zure smaak van de gedeeltelijk gefermenteerde rijst na te bootsen. Sushi begon als street food, maar is dankzij de rijke variatie aan vis in de baai van Tokio en de ambachtelijk georiënteerde houding van Japan uitgegroeid tot een delicatesse. Het was uiteindelijk aan het begin van de negentiende eeuw in Tokio dat de tegenwoordige sushi vorm kreeg, met verschillende soorten vis, zeevruchten, groente en zeewier, samen bereid in kleine, sierlijke hapjes. Aan het begin van de twintigste eeuw verspreidde deze sushi zich over de rest van Japan en in de tweede helft van de twintigste eeuw over de rest van de wereld.

borrelhapjes_sushi bezorgen

Bezorgen

Sushi bestellen kan gratis bezorgd worden in: Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Zoetermeer, Ridderkerk, Barendrecht, Spijkenisse, Hoogvliet, Portugaal, Schiedam, Vlaardingen, Rhoon, Moordrecht, Reeuwijk, Waddinxveen, Zevenhuizen en Gouda. Voor tijden, andere plaatsen en verdere info... (lees meer >>)

Betalen

Sushi bestellen en betalen kan makkelijk en snel via uw eigen bank met iDEAL. Ook kunt u contant (alleen gepast) of via ons mobiele pin apparaat bij de chauffeur betalen. Vooruitbetaling is ook mogelijk, u ontvangt de PDF factuur van uw bestelling automatisch met de bevestiging in uw mailbox... (lees meer >>)

Sushi bestellen bij HiP

Wij hebben voor u een tweetal optie's samengesteld met elk 42 stuks verse sushi geserveerd in een cateringdoos met gember, wasabi en sojasaus.


Sushi bestellen on-line

  • verse sushi (42 stuks)
    verse sushi (42 stuks)

    ∙ 6 x kappa cheese maki,
    ∙ 6 x salmon maki,
    ∙ 6 x advocado maki,
    ∙ 6 x tonijn maki,
    ∙ 6 x inside out california surimi,
    ∙ 6 x inside out spicy tuna,
    ∙ 6 x inside out salmon mousse.
    ∙ wasabi en sojasaus

    Geserveerd…

    € 49,00
  • verse sushi luxe (42 stuks)
    verse sushi luxe (42 stuks)

    ∙ 6 x inside out california surimi,
    ∙ 6 x inside out spicy tuna,
    ∙ 6 x inside out salmon roll,
    ∙ 6 x inside out dutch glory,
    ∙ 6 x inside out shichimi,
    ∙ 6 x chuka wakame maki,
    ∙ 6 x tonijn maki.
    ∙ wasabi en…

    € 59,00
© 2010 - 2017 HiP Catering | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel