Select Page

Barbecue

Hoe groot is de barbecue? en wat voor barbecue krijg ik?

U krijgt een gas-barbecue inclusief gasfles van ongeveer 50 x 50 cm (zie afbeelding bij het pakket) tot 50 personen…daarboven worden meerdere bbq’s geleverd. Het is een tafelmodel met pootjes van ongeveer 15 cm. De barbecue dient dus op een tafel geplaatst te worden.

Wordt er ook een gasfles bij de BBQ geleverd?

Ja, wij leveren een gasfles van 5 kg bij iedere barbecue. Als u meer dan 50 pakketten besteld worden meerdere barbecues geleverd en iedere barbecue wordt geleverd met een gasfles.

Krijg ik een extra barbecue als ik halal of vegetarische pakketten bestel?

U krijgt niet standaard een extra barbecue geleverd als u halal of vegetarische pakketten als aanvulling op andere pakketten besteld. U kunt dit wel bij de aanvullingen toevoegen. U komt die automatisch tegen in het bestelproces (3e veld).

Hoe steek ik de barbecue aan?

Hieronder vind je het stappenplan hoe je een gas barbecue ontsteekt.

Gebruiksaanwijzing tafelmodel barbecue:

  1. Sluit de koppeling aan op de gasfles. De schroef moet linksom gedraaid worden (eventueel met steeksleutel vastdraaien).
  2. Til het rooster van de barbecue op.
  3. Draai de gasfles open. ( O = open )
  4. Druk de zwarte knop van de barbecue in en draai deze naar de ‘kleine vlam’ (ingedrukt houden).
  5. Steek de brander nu aan met de ontsteker (rode knop), een lucifer of aansteker.
  6. Houd de knop 20 seconden ingedrukt om ervoor te zorgen dat het gas zich verdeelt en de brander niet uitgaat.
  7. Stap 3 t/m 5 herhaal je totdat alle branders aan slaan. (De zwarte knoppen worden dus los van elkaar aangestoken)
  8. Mocht een brander onverhoopt uitgaan, dan dien je twee minuten te wachten voordat je de gehele procedure kunt herhalen.
  9. Leg de roosters terug op de barbecue.
  10. De barbecue is direct klaar voor gebruik.

 

Barbecue tips

Barbecueën is populairder dan ooit. Het hele buitenleven heeft de laatste jaren een enorme opmars gemaakt, waar het Barbecueën enorm van geprofiteerd heeft. Wanneer de zon zich maar enigzinds laat zien en de temperaturen stijgen, begint het te kriebelen. Wij willen op basis van onze ruime ervaring jullie enkele tips geven om jullie barbecue een echt feestje te laten zijn.

Beginners en gevorderden

Barbecueën is voor de één iets simpels, maar voor de ander toch wat lastiger. Wij informeren je graag over onder andere het gebruik van de barbecue, veiligheid, bewaren van het eten, en hoe alles het lekkerste klaar te maken. Wij verzorgen meer dan 400 cateringen per jaar, en hebben dus enige recht van spreken. Ook hebben wij gediplomeerde koks in dienst die alles van het grillen afweten en dit graag met jullie delen. Zo draait het bij het Barbecueën om aandacht en geduld.

Barbecue tips voor het bereiden van vlees

Het rooster moet ingesmeerd worden met olijfolie en laat nu de grill gloeiend heet worden. Begin met het vlees of vis wat het eerst klaar is, bijvoorbeeld saté of scampi’s. Zorg ervoor dat er niet te veel overtollige marinade aan het vlees zit, deb desnoods het overtollige eraf. let op met vette stukken vlees. Als het vet in het vuur komt kan dat voor vlammen zorgen. Voorkom dat het vlees aanbrandt. Vlees dat verbrand is, is niet lekker en ook nog ongezond. Zorg ervoor dat je de verbrande stukken van het vlees snijdt.

Voor meer informatie over het bereiden van barbecue vlees of het schoonmaken van de barbecue, lees dan snel onderstaande barbecue tips:

 

1. Stevig barbecuestel

Een lekkere barbecue begint met een stevig barbecuestel. En zorg dat hij op een stevige ondergrond staat. Als dat niet zo is, kan het vlees gaan schuiven of rollen.

2. Lange tang

Een barbecuetang is zowat het belangrijkste werkinstrument (wordt bij uw pakket geleverd).

3. Harig kwastje

Een kwastje is héél handig om een stuk vlees of vis in te wrijven met olie of een marinade. Kies bijvoorkeur voor een kwast met siliconehaartjes, dat is een pak hygiënischer.

4. Stalen borstel

Een stalen borstel is het beste om het rooster schoon te krijgen. Reinig het rooster als het nog heet is, dan komt het vuil makkelijker los. (wordt bij de barbecue geleverd)

6. Water

Het blijft met vuur spelen, dus is het belangrijk om aan de veiligheid te denken. Zorg dat je altijd een waterspuit in de buurt hebt om eventuele vlammen te doven. Dat kan perfect met een uitgespoelde spraybus van een onderhoudsproduct. Er zijn nog andere manieren om kleine brandjes te blussen. Een beetje zand doet wonderen.

7.  Schort en handschoenen

Er kan altijd heet vocht omhoog spatten. Bescherm jezelf dus met een schort en met handschoenen. Let erop dat ze niet te dik zijn, zodat je nog voelt wat je doet.

8. Handen spoelen

Barbecueën kan soms nogal vettig zijn, met al die olie en marinades. Een emmertje water hou je dus best in de buurt, om af en toe de handen te spoelen.

9. Vooruit werken

Bij een barbecue kan je zowat alles vooruit doen, behalve het roosteren. Let er wel op dat je alles in de bijgeleverde thermobox bewaart tot vlak voor het feestje.

10. Heb geduld

Geduld is heel belangrijk. Zet de barbecue niet te hoog en wacht tot het vlees gaar is. Bij twijfel kan je het vlees of vis even open snijden of het van binnen ook gaar is.

11. Houd afstand

Bij een gasbarbecue moet je er altijd op letten dat er genoeg afstand is tussen de vlammetjes en het rooster. Tien centimeter is het absolute minimum.

12. Verplaats geen brandende barbecue

Probeer nooit een brandende barbecue te verplaatsen. Dat is veel te gevaarlijk. Ook al denk je `dat het wel zal lukken`.

13. Koele zone

Er moet altijd een koele zone in de barbecue zijn. De geleverde barbecue bestaat uit twee zones. Zet een zone lager, daar kan je een stuk vlees laten rusten voor het op tafel komt.

14. Geen krullen

Als je een kotelet of een entrecote bakt, maak dan altijd een klein sneetje in het vet. Zo voorkom je dat het opkrult.

15. Gaar

Een stuk rundvlees is heerlijk als het nog rood is vanbinnen. Maar bij varkensvlees en kip is dat niet het geval. Dat moet altijd gaar gegeten worden. Snij eerst een klein stukje door, voor je alles naar de gasten brengt.

16. Check de temperatuur

Wil je weten of je stuk rood vlees klaar is? Check dan de temperatuur binnenin met een kookthermometer. Saignant is het vlees tussen 45° en 50°. Als het vlees warmer heeft dan 70 graden, dan is het helemaal doorbakken.

17. Ontsmettende citroen

Een halve citroen doet wonderen om je rooster tussen twee gerechten eventjes te ontsmetten. Zo voorkom je dat het vlees naar vis smaakt, en omgekeerd.

Wat krijg ik als ik een bbq pakket bestel?

Uiteraard het vlees en vis wat bij het pakket hoort en verder de salades, sauzen en stokbrood.

Alle Benodigdheden

  • Gas barbecue met gasfles
  • porceleinen borden
  • Tangen en opscheplepels
  • RVS-bestek
  • Servetten

Service

  • Alles wordt vers en koel geleverd in een form-box
  • Ook de afwas is inclusief
  • Gratis bezorging (zie voorwaarden)

 

Hoeveel gram vis/vlees krijgen we?

Per persoon krijgt u ongeveer 480 gram vis/vlees/vegetarisch.

Hoeveel gram salades krijgen we?

Per persoon krijgt u ongeveer 300 gram salade.

Hoeveel gram sauzen krijgen we?

Per persoon krijgt u ongeveer 80 gram sauzen.

Er zijn kinderen bij, hoe werkt dit?

Een kind tot 12 jaar kunt u als een half persoon rekenen (bij normaal eetpatroon). Het is echter niet mogelijk bij oneven aantallen halve personen te bestellen, u dient dit naar eigen inzicht naar boven of naar beneden af te ronden.

Is een barbecue pakket echt wel voldoende voor één persoon?

Ja, een barbecue pakket is ruim voldoende voor één persoon met een normaal eetpatroon. Indien u grote eters verwacht of voornamelijk mannen, kunt u in het tweede bestelveld extra producten los bijbestellen of gewoon een aantal extra pakketten bijbestellen.

Ik heb halal producten besteld, zit daar ook een aparte bbq bij?

Nee, het aantal barbecues wat wordt meegeleverd is gerelateerd aan het totaal aantal personen. U kunt wel een extra barbecue en gasfles toevoegen aan uw bestelling, u komt dit vanzelf tegen in het bestelformulier (3e veld).

Ik heb nog wat eten over, wat kan ik daarmee?

Bij ons is alles vers met de chauffeur meegegaan, dus het kan nog zeker 3 dagen gegeten worden, mits alles koel bewaard is. Vlees of vis invriezen kan uiteraard ook. Wij nemen echter geen eten mee terug.

Kunnen we bij jullie ook een kok inhuren?

Dit is mogelijk voor groepen vanaf 50 personen en hangt uiteraard van beschikbaarheid af. U kunt een kok in het bestelproces toevoegen (3e veld) echter is het geen garantie dat we voor die datum ook een kok beschikbaar hebben. We nemen contact met u op na de bestelling of er een kok beschikbaar is en hoe laat deze dan bij u zal zijn.

 

Kunnen we ook meubilair en een tent e.d. bij jullie huren?

Dit is zeker mogelijk. In het 3e veld vind u al onze verhuur opties, u kunt deze zaken aan uw bestelling toevoegen. Uiteraard is dit nog geen garantie. Alles hangt van beschikbaarheid af.

 

Kunnen we ook de dranken door jullie laten verzorgen?

U kunt na de bestelling van uw barbecue pakketten op verder winkelen klikken en bij borrel onder het kopje catering direct een basis borrel arrangement selecteren en toevoegen aan de bestelling. Bij deze borrel arrangementen wordt geen personeel meegeleverd. Wilt u een volledig door ons verzorgde borrel bij uw barbecue, dan kunt u het beste een offerte bij ons aanvragen.

Klik hier om een offerte aan te vragen.

Kan er rekening gehouden worden met dieetwensen en allergieën?

Ja, dat kan. Wij houden zo veel mogelijk rekening met dieetwensen en allergieën. Bij “Wat zit er in de producten?” kunt u de voedingswaarden en allergenen informatie vinden. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen.

Wat zit er in de producten?

Wilt u wat meer informatie over het eten met betrekking tot dieet of allergenen?

Vlees, vis, sauzen en salades gekoeld bewaren bij maximaal 4 graden celcius. Onze producten worden vers geleverd en zijn daarna nog ten minste 3 dagen houdbaar mits gekoeld bewaard. Vlees en vis goed verhitten, voorkom het ontstaan van schadelijke bacteriën. Werk altijd op een schone, ontsmette werkplek en was je handen voordat je in aanraking komt met voedsel.

 

 

Vlees

Kippendij filet 

Allergenen: Noten, pinda en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 891 KJ Koolhydraten : 0,2 g
  : 213 Kcal – waarvan suikers : < 0,0 g
Vetten : 16,5 g Eiwitten : 16,0 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 4,5 g Water : 66,3 g

Hamburger (rund)

Allergenen: Gluten, selderij en mosterd

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 962 KJ Koolhydraten : 3,8 g
  : 229 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 16,0 g Eiwitten : 18,0 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 7,0 g Water : 61,2 g

Schouder karbonade 

Allergenen: Selderij, mosterd en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 818 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 195 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 13,2 g Eiwitten : 19,4 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 5,2 g Water : 66,4 g

BBQ worstje

Allergenen: Selderij en gluten

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.312 KJ Koolhydraten : 1,5 g
  : 313 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 24,5 g Eiwitten : 22,4 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 8,1 g Water : 50,6 g

Kippenvleugels

Allergenen: Noten, pinda en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 674 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 161 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 7,1 g Eiwitten : 24,3 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 2,0 g Water : 67,6 g

Speklap

Allergenen: Selderij, mosterd en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

Shaslick +

Allergenen: Selderij en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

Varkensfiletlap 

Allergenen: Selderij, mosterd en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 529 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 128 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 3,9 g Eiwitten : 23,3 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 1,5 g Zout : 0,1 g

Ossenhaasspies +

Allergenen: Soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

Varkenshaas medaillon 

Allergenen: Selderij, mosterd en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 434 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 105 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 1,7 g Eiwitten : 22,4 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 0,8 g Water : 0,2 g

Black Angus burger +

Allergenen: Gluten

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

Kippendijfilet +

Allergenen: Noten, pinda en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

Beefburger +

Allergenen: Gluten

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

Lamskotelet 

Allergenen: Mosterd en selderij

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 719 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 174 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 10,8 g Eiwitten : 19,2 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 4,4 g Water : 0,2 g

 

Vegetarisch

Vega sate 

Allergenen: Soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 471 KJ Koolhydraten : 5,78 g
  : 114 Kcal – waarvan suikers : 1,33 g
Vetten : 2,6 g Eiwitten : 14,0 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 0,33 g Water : 0,9 g

 

Maïskolf 

Allergenen: Geen

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 306 KJ Koolhydraten : 11,6 g
  : 74 Kcal – waarvan suikers : 8,1 g
Vetten : 1,37 g Eiwitten : 2,5 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 0,4 g Zout : 0,1 g

 

Groente shaslick +

Allergenen: Geen

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

 

Gepofte aardappel +

Allergenen: Melk, selderij en mosterd

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.360 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 329 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 29,1 g Eiwitten : 16,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 10,5 g Water : 53,2 g

 

Groente burger

Allergenen: Gluten, ei, noten, soja en melk

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 794 KJ Koolhydraten : 9,47 g
  : 192 Kcal – waarvan suikers : 2,27 g
Vetten : 8,7 g Eiwitten : 17,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 1,2 g Water : 2,0 g

 

Vis

Zalmfilet

Allergenen: Selderij

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 924 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  : 220 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 15,7 g Eiwitten : 20,2 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 3,3 g Water : 63,1 g

 

Tilapiafilet

Allergenen: Geen

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 481 KJ Koolhydraten : 0,0 g
  :114 Kcal – waarvan suikers : 0,0 g
Vetten : 4,8 g Eiwitten : 17,9 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 2,5 g Water : 76,3 g

 

 

Salades

Rauwkost salade

Allergenen: Ei en mosterd

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.004 KJ Koolhydraten : 4,4 g
  : 240 Kcal – waarvan suikers : 1,8 g
Vetten : 23,7 g Eiwitten : 1,4 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 2,7 g Vezels : 1,6 g

 

Huzaren salade

Allergenen: Ei, noten, melk, pinda, sesam en mosterd

Voedingswaarde per 100 gram 
Energie : 565 KJ Koolhydraten : 14,0 g
  : 135 Kcal – waarvan suikers : 3,5 g
Vetten : 7,5 g Eiwitten : 2,0 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 0,7 g Vezels : 2,0 g

 

Komkommer salade

Allergenen: Ei en mosterd

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.004 KJ Koolhydraten : 6,4 g
  : 240 Kcal – waarvan suikers : < 5,2 g
Vetten : 23,2 g Eiwitten : 0,8 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 2,0 g Zout : 0,8 g

 

Aardappel salade

Allergenen: Ei, noten, mosterd, pinda en selderij

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 619 KJ Koolhydraten : 13,6 g
  : 148 Kcal – waarvan suikers : < 4,0 g
Vetten : 9,2 g Eiwitten : 2,0 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 0,8 g Zout : 1,2 g

 

Sauzen

Cocktailsaus

Allergenen: Ei

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.222 KJ Koolhydraten : 13,6 g
  : 292 Kcal – waarvan suikers : < 11,2 g
Vetten : 26,0 g Eiwitten : 0,8 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 2,8 g Zout : 1,2 g

 

Knoflooksaus

Allergenen: Ei en melk

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.038 KJ Koolhydraten : 13,6 g
  : 248 Kcal – waarvan suikers : < 10,0 g
Vetten : 21,2 g Eiwitten : 0,8 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 2,0 g Zout : 1,6 g

 

Satésaus

Allergenen: Pinda, soja, melk en gluten

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.046 KJ Koolhydraten : 24,0 g
  : 250 Kcal – waarvan suikers : < 19,7 g
Vetten : 13,3 g Eiwitten : 7,7 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 2,0 g Zout : 1,6 g

 

Barbecuesaus

Allergenen: Gluten en soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 398 KJ Koolhydraten : 22,0 g
  : 95 Kcal – waarvan suikers : < 17,5 g
Vetten : 0,0 g Eiwitten : 1,0 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 0,0 g Zout : 1,5 g

 

Diversen

Vers stokbrood

Allergenen: Gluten, noten en sesam

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 1.125 KJ Koolhydraten : 53,4 g
  : 269 Kcal – waarvan suikers : < 2,9 g
Vetten : 1,2 g Eiwitten : 9,8 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 0,3 g Zout : 1,17 g

 

Huisgemaakte kruidenboter

Allergenen: Melk, mosterd en selderij

Voedingswaarde per 100 gram
Energie : 2.605 KJ Koolhydraten : 1,54 g
  : 623 Kcal – waarvan suikers : < 1,54 g
Vetten : 67,7 g Eiwitten : 0,77 g
– waarvan verzadigde vetzuren : 43,08 g Zout : 0,77 g