Navigatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een onderneming de verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf ziet in 'people en planet'-vraagstukken kansen voor nieuwe producten, diensten of processen die zowel de samenleving als de onderneming ten goede komen.

Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.
 

MVO bij HiP

Voor HiP is maatschappelijk verantwoord ondernemen niet zo maar een populaire term, maar brengen we het ook succesvol in de praktijk.

Zo proberen wij zo veel mogelijk duurzame producten op voor onze cateringen te gebruiken en zijn wij critisch ten aanzien van onze leveranciers hoe zij omgaan met fair trade, duurzame en biologische producten. Maar ook op het gebied van personeelsbeleid proberen wij ons steentje aan een eerlijke maatschappij bij te dragen. Daarom doet HiP zaken met diverse jobcoachbedrijven waaronder Potenco!
 

HiP en Potencohip catering_potenco

Werken vanuit passie geeft kracht! Dat is het motto van Potenco.

Potenco bemiddelt mensen met een uitkering, zoals de Wajong, naar een passende werkplek. En als het nodig is bieden zij jobcoaching aan. Daarnaast coachen zij werknemers die vastlopen in hun eigen werk. Vanuit mogelijkheden denken, dát geeft kracht. En als wij de krachten bundelen, zijn geweldige resultaten te behalen.
 

De succesverhalen:

"Een werkgever van een cateringbedrijf in Rotterdam had een vacature voor de functie medewerker spoelkeuken. hip catering_mvoPotenco had op dat moment geen geschikte horende kandidaat voor deze functie. Wel was er een potentiële cliënt met een auditieve beperking die zeer geschikt zou zijn. Maar de werkgever had grote twijfels. Dit vanwege de communicatie met collega’s en met klanten. De jobcoach heeft om een gesprek met de werkgever gevraagd met als doel haar twijfels weg te nemen en begrip te kweken over het werken met een collega met een auditieve beperking. Na het gesprek vond de werkgever dat zij het maar gewoon moest proberen.

De jobcoach gaf aan dat de werkgever een goede coaching op de werkvloer kon verwachten. De cliënt startte met een proefplaatsing. Het ging erg goed, zo goed zelfs dat hij na de drie maanden direct een jaarcontract kreeg. De werkgever en collega’s zijn nu zeer tevreden over het functioneren van de cliënt. Hij begon in de spoelkeuken maar na verloop van tijd werd hij steeds meer ingezet bij werkzaamheden zoals het bereiden van de maaltijden".

Bron: website Potenco


Make a wish

In 2014 zijn wij benaderd door "Make a Wish Nederland" om een catering te verzorgen voor een 14 jarig meisje.

hip catering_make a wish

Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage en daarom heeft HiP Catering hieraan belangenloos meegewerkt.

De lach op haar gezicht en de bedankbrief van de moeder en het meisje achteraf was meer waard dan geld kon betalen...

 

catering_bezorgen_homecatering_bezorgen_offertecatering_bezorgen_contactcatering_bezorgen_mail

© 2010 - 2017 HiP Catering | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel