Navigatie

Erwtensoep & Rookworst

Erwtensoep

Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke soep, gemaakt van spliterwten. De benaming snert wordt gebruikt voor erwtensoep die een dag heeft gestaan en daardoor dikker en smaakvoller is.  Andere landen, zoals Engeland en Duitsland, kennen ook erwtensoep, maar het traditionele Nederlands gerecht dat in de winter gegeten wordt is een sterk gebonden versie. De soep smaakt het beste als deze in een grote hoeveelheid wordt bereid, en daarna voor consumptie nog een dag blijft staan. Gekoeld blijft de soep een aantal dagen goed, maar hij kan ook prima worden ingevroren in een diepvriezer. De hoeveelheden van de diverse ingrediënten variëren. In totaal moet er zoveel groente aan de soep worden toegevoegd dat de massa bijzonder dik wordt, eerder lijkend op pap dan op soep.erwtensoep_catering

Veel traditionele recepten hebben als enige groente knolselderij, (split)erwten en prei. Dus geen aardappel, geen wortels en geen ui. Soms worden aardappels aan toegevoegd om de structuur dikker te maken en zo de kooktijd te bekorten.

De soep wordt traditioneel gegeten met roggebrood, belegd bijvoorbeeld met katenspek, kaas of boter. In veel families zijn pannenkoeken het traditionele dessert na erwtensoep, een traditie die ook in Scandinavische landen bekend is, vooral in Zweden waar dit steevast elke donderdag gegeten wordt. Daar wordt het 'ärtsoppa och Pannkakor' genoemd.

Rookworst

Rookworst is een traditioneel Nederlands product, waarbij gemalen vlees vermengd met specerijen en zout in een omhulsel worden gestopt. Oorspronkelijk werd voor dit omhulsel natuurlijke darm gebruikt. Tegenwoordig gebruikt men hier ook wel rundercollageen voor.

In tegenstelling tot de naam wordt deze worst nog maar zelden gerookt. Om de rooksmaak te verkrijgen wordt gebruikgemaakt van rookaroma. De echte, in een rookkast boven houtsnippers, gerookte rookworst is herkenbaar aan een ingedroogde druppel aan het uiteinde van de worst.

Hieronder vindt u ons arrangement voor de erwtensoep & rookworst op basis van onze `all inclusive formule ©`

Inclusief: warmboudketel, chafer, lepels, soepkommen, bezorging en niet te vergeten de afwas.

 • Erwtensoep & Rookworst
  Erwtensoep & Rookworst

  De prijs is per persoon!

  Minimale bestelling 50 personen.

  Het "Erwtensoep arrangement" bestaat uit: ∙ Erwtensoep,
  ∙ rookworst (1/4 p.p.)
  ∙ wit puntje
  ∙ mosterd
  ∙ roggebrood,
  ∙ katenspek,
  ∙…

  € 9,95
© 2010 - 2017 HiP Catering | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel