Select Page

Hoe werkt het?

1. Bestellen

Bestellen kan direct on-line, onze website is opgebouwd als een webshop. U volgt gewoon de stappen.

    1. U maakt een keuze op de website tussen onze verschillende cateringen. Bij barbecue, buffet, lunch, borrelhapjes en borrel kunt u direct on-line uw catering bestellen. Voor een offerte volgt u dezelfde stappen. In het laatste veld kunt u “offerte” selecteren.
    2. U kiest een pakket en voert het aantal personen in. Voor kinderen kunt u bijvoorbeeld een half persoon rekenen (bij een oneven aantal kunt u dit gewenst naar boven of beneden afronden), het is niet mogelijk om een half pakket te kiezen. Bij barbecue is het mogelijk om verschillende pakketten onder de 20 personen te kiezen, als het totaal maar minimaal 20 is. Bij buffet is dit niet mogelijk. Druk op [IN WINKELMAND] De winkelmand klapt nu rechts open.
    3. Druk op [VERDER WINKELEN] als u nog meer pakketten wilt toevoegen of [VOLGENDE] als u verder wilt. U kunt in de volgende velden nog extra producten of verhuur spullen toevoegen.
    4. In dit veld kunt u voorgerechten, nagerechten, extra vlees, extra vis, salades of sauzen toevoegen. Klik op [IN WINKELMAND] als u iets besteld heeft, en anders op [VOLGENDE]. De winkelmand klapt weer open (zie stap 3)
    5. In dit veld kunt u verschillende huur spullen toevoegen Tip! Bestel wat extra borden en bestek (servies & bestek) en klik op [IN WINKELMAND] als u iets besteld heeft, en anders op [VOLGENDE]. De winkelmand klapt weer open (zie stap 3)
    6. U krijgt nu een overzicht van uw winkelmand. U kunt dit nu nog aanpassen, aantallen veranderen (in het vak aantal) of iets verwijderen (kruis voor het artikel). Als u iets veranderd heeft klik dan op [UPDATE WINKELMAND] en anders op [VOLGENDE]. Wilt u een stap terug, klik dan op links op [TERUG]
    7. In dit veld vult u de NAW gegevens in, uw gewenste tijd van levering, aanvullende opmerkingen (optioneel) en betaalmethode. Vergeet niet het vakje van de Algemene voorwaarden aan te vinken. Klik vervolgens op [BESTELLING PLAATSEN]
    8. U krijgt nu de bevestiging van uw bestelling met de factuur in PDF in de opgegeven mailbox. Heeft u geen bevestigingsmail ontvangen? Kijk dan even in uw spambox. Staat de mail daar niet tussen, neem dan even contact met ons op.
2. Orderpikken

De verkoop plant vervolgens de order in op de gewenste datum en tijd en stuurt de bestelling door naar de loods en de keuken. Onze koks bestellen de producten bij onze leveranciers. Op de dag van levering komt al het eten vers binnen. In de loods worden de borden, bestek, servetten, tangen, opscheplepels en alle andere benodigdheden gepakt en in transportboxen gedaan en op een rolcontainer geladen. De koks gaan aan de slag met het eten, de sauzen en salades. Alles wordt vers bereidt in eigen keuken! Als alles compleet is en de chauffeur komt inladen worden alle gekoelde spullen in een foam-box gedaan met een koelelement en de warme gerechten wordt apart verpakt in een foam box. Zo blijft alles uren lang op temperatuur en is het klaar voor verzending.

3. Transport

De chauffeur gaat op pad met u bestelling en heeft ook uw telefoonnummer bij zich op de pakbon zodat met u gecommuniceerd kan worden mocht de verwachte aankomst tijd veranderen. De chauffeur laat alles bij u achter en geeft desgewenst nog instructies met betrekking tot het aansteken van de barbecue of opzetten van het buffet. Vervolgens spreekt hij de dag en tijd van ophalen met u af.

4. Voorbereiding buffet

U heeft hier niet veel voorbereiding voor nodig. Zorgt u er alleen voor dat u voldoende ruimte op een stevige tafel heeft. Voor een buffet heeft u wel zo’n 4 meter tafelruimte nodig. Heeft u dit niet, dan kunt u in veld 3 (gewoon de stappen in het systeem volgen) buffet tafel(s) bestellen.

5. Voorbereiding barbecue

Plaats de barbecue op een stevige ondergrond, bij voorkeur een tafel (niet meegeleverd), de pootjes van de barbecue zijn ongeveer 15 cm. Let er wel op dat er vetspetters op de ondergrond kunnen komen, het is daarom verstandig om onder de barbecue iets ter bescherming van de tafel en/of tuintegels te plaatsen. Bevestig het uiteinde van de oranje slang met drukregelaar op de meegeleverde gasfles. Zorg er wel voor dat de gasfles stabiel in de buurt van de barbecue kan staan en de kraan van de gasfles dicht is (naar rechts draaien). Als de slang stevig aan de gasfles bevestigd is, zachtjes het gas open draaien. Als u gesis hoort of een stevige gaslucht ruikt…de gaskraan weer dichtdraaien! Voor u de barbecue gaat aansteken eerst het rooster even invetten met olie (meegeleverd). Doe een beetje olie op een servet en smeer het rooster helemaal in, dit voorkomt dat het vlees of vis aan het rooster blijft plakken.

6. Barbecue aansteken

Dan is het tijd om de barbecue aan te steken!

Hieronder vind je het stappenplan hoe je een gas barbecue ontsteekt.Hoe werkt het?

  1. Sluit de koppeling aan op de gasfles. De schroef moet linksom gedraaid te worden (eventueel met steeksleutel vastdraaien).
  2. Til het rooster van de barbecue op.
  3. Draai de gasfles open. ( O = open )
  4. Druk de zwarte knop van de barbecue in en draai deze naar de ‘kleine vlam’ (ingedrukt houden).
  5. Steek de brander nu aan met de ontsteker (rode knop), een lucifer of aansteker.
  6. Houd de knop 20 seconden ingedrukt om ervoor te zorgen dat het gas zich verdeelt en de brander niet uitgaat.
  7. Stap 3 t/m 5 herhaal je totdat alle branders aan staan. (De zwarte knoppen worden dus los van elkaar aangestoken)
  8. Mocht een brander onverhoopt uitgaan, dan dien je twee minuten te wachten voordat je de gehele procedure kunt herhalen.
  9. Leg de roosters terug op de barbecue.
  10. De barbecue is direct klaar voor gebruik.

 

 

7. Barbecueën

Zet voor de zekerheid een emmer water naast de barbecue, zodat u als het mis gaat meteen kunt ingrijpen. Plaats de borden, bestek, servetten, sauzen, salades, stokbrood en kruidenboter op een tafel (niet meegeleverd).

Zorg bij het barbecueën er voor dat u niet alles op tafel zet, maar laat zo veel mogelijk gekoeld in de foam-box. Snij ook niet al het stokbrood in een keer op, dat voorkomt dat het oud wordt. Leg eerst het vlees op de barbecue dat het eerst gaar is, dit zijn de wat plattere vleessoorten zoals een speklap. Als u niet zeker bent of het vlees gaar is, snij het dan even door om de binnenzijde te bekijken. Eet smakelijk!

Als u klaar bent met barbecueën draait u de knoppen van de barbecue uit en de kraan van de gasfles dicht (naar links).

8. Einde van het feest

Aan alles komt een eind! Helaas ook aan alle gezellige dingen. Ik hoop dat jullie hebben genoten en lekker hebben gegeten. Hebben jullie nog wat eten over? Bij ons is alles vers met de chauffeur meegegaan dus het kan nog zeker drie dagen gegeten worden mits alles koel is bewaard. Vlees invriezen kan uiteraard ook. Wij nemen echter geen eten mee terug.

9. Spullen klaar zetten voor de chauffeur

De chauffeur komt op de afgesproken tijd alle spullen weer ophalen. U mag alles vuil aan de chauffeur meegeven echter zonder etensresten. Wij doen de afwas! Wij ontvangen graag alle vuile borden, opscheplepels, tangen en bestek in een transportbox en eventueel de barbecue ontkoppeld van de gasfles. De zwarte plastic bakken waar het eten in gezeten heeft kunt u weggooien en servetten kunt u bewaren om zelf te gebruiken.

10. Afwas

Als de chauffeur alle spullen weer heeft uitgeladen bij onze loods, volgt de afwas! Wij maken hiervoor gebruik van arbeidsgehandicapten die dit met groot plezier voor ons doen. Sommigen werken al jaren voor ons en staan dit zingend te doen. Wij hopen hiermee ook ons steentje bij te dragen aan een betere samenleving. Mocht u bestek of servies ontvangen met nog wat etensresten, laat ons dit zeker weten…maar wordt niet boos, ze hebben met liefde hun best voor u gedaan.

Alles wordt weer opgeborgen in de stellingen voor de volgende bestellingen.