Navigatie

tiramisu

Vorige Artikel 8 van 21 Volgende
€ 5,40 (exclusief 6% BTW)
Aantal

De prijs is per persoon!

Omschrijving

Tiramisu (in het Italiaans geschreven als tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen. Het is een relatief modern gerecht; pas sinds 1980 komt het voor in Italiaanse woordenboeken en kookboeken. De oorsprong ligt in de regio Veneto.

De meest karakteristieke elementen van de tiramisusmaak zitten in de combinatie van biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei.

De tiramisu bestaat uit verschillende lagen. Onderop liggen lange vingers, deze biscuits worden verzadigd met sterke afgekoelde koffie en met alcoholische drank besprenkeld. Als drank wordt van origine marsalawijn gebruikt.

De laag op de biscuits bestaat uit een mengsel van mascarpone en eigeel geklopt met suiker en geklopte eiwit. De lagen kunnen worden afgewisseld, zodat de pudding nog hoger wordt. Het geheel wordt bedekt met gezeefde en uitgestrooide cacaopoeder.

Minimale afname:

De minimale afname voor deze catering bedraagt 50 personen.

Inhoud:

lange vingers, koffie liceur, koffie, marscapone, cocaopoeder, slagroom, takje mint

Bon appetit!

© 2010 - 2017 HiP Catering | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel